0%

BTA GRUBU ŞİRKETLERİ
KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ GENEL AYDINLATMA BEYANI

BTA Grubu Şirketleri olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanunu’nun (“KVK Kanunu”) 10. maddesi uyarınca sizleri kişisel verilerin işlenmesi faaliyetimiz ile ilgili olarak bilgilendirmek ve aydınlatmak isteriz.

BTA Grubu Şirketleri

BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek Hizmetleri A.Ş., BTA Unlu Mamuller Pasta Üretim Turizm Gıda Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., BTA Denizyolları ve Limanları Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., BS Kahve Yiyecek ve İçecek Hizmetleri A.Ş., UTB Lokum ve Şekerleme Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tasfiye Halinde BTA ERUS Yiyecek İçecek Hizmetleri İnşaat ve Ticaret A.Ş., UTB Gıda Satış Pazarlama A.Ş., BTA Tedarik Dağıtım ve Ticaret A.Ş. ve BTA Uluslararası Yiyecek İçecek Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Bundan böyle tüm şirketler “BTA Grubu Şirketleri” veya “Şirket” olarak anılacaktır.) size ait her türlü kişisel verilerinin gizliliği ve güvenliği büyük önem taşımaktadır. BTA Grubu Şirketleri, KVK Kanunu yürürlüğünün çok öncesinde başlanan ve sürdürülmekte olan çalışmalarla, KVK Kanunu’na uyum için gerekliliklerin lâyıkıyla yerine getirilmesini ve uluslararası standartlarda bir veri koruma ve işleme yönetmeliği oluşturulmasını hedeflemekte ve kişisel verilerinizi BTA Grubu Şirketleri tarafından işlenen kişileri bilgilendirerek şeffaflığı sağlamaktır.

Veri Sorumlusu ve Temsilcisi

BTA Grubu Şirketleri olarak, Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami özen göstermekteyiz. Bu bilinçle, aşağıda belirtilen amaçlar dâhilinde, size ait her türlü kişisel verinin, hukuk ve dürüstlük kurallarına uygun olacak şekilde işlenmesine, kaydedilmesine, saklanmasına ve sorumluluğumuzun tam idraki ile mevzuat tarafından izin verilen sınırlar çerçevesinde işlendikleri amaç ile sınırlı olarak 3. kişilere aktarılmasına/açıklanmasına asgari ölçüde dikkat etmekteyiz.

Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

BTA Grubu Şirketleri tarafından elde edilen kişisel verileriniz, KVK Kanunu’nda öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Şirketimizin işletmesel faaliyet süreçlerinin, iş ilişkilerimizin ve insan kaynakları süreçlerinin yürütülebilmesi, ilgili kişilerin taleplerinin karşılanabilmesi, BTA Grubu Şirketleri’nin ticari güvenliğinin sağlanabilmesi, çalışmalarımızın yürütülebilmesi gibi kapsamlarda işlenmekte, işlenme amacıyla uygun süre zarfında fiziksel veya elektronik ortamda güvenli bir şekilde saklanmaktadır. BTA Grubu Şirketleri tarafından KVK Kanunu başta olmak üzere ilgili tüm mevzuatta öngörülen yükümlülüklere uygun hareket edilmektedir. Kişisel verilerinizin BTA Grubu Şirketlerimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere; www.bta.com.tr internet adresinden Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Yönetmeliği’nden ulaşabilirsiniz.

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Yukarıda açıklanan amaçlar kapsamında işlenen kişisel verileriniz; KVK Kanunu’nda öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde, iş ortaklarımıza, hissedarlarımıza, BTA Grubu Şirketlerine, hissedarımız TAV Havalimanları Holding A.Ş. ve hissedarlarına, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, özel kişilere, faaliyetlerimizi yürütebilmek amacıyla, hukuki zorunluluklar ve yasal sınırlamalar çerçevesinde bağımsız denetim şirketlerine aktarılabilecektir.

Yurt dışına Veri Aktarımı

BTA Grubu Şirketlerimiz tarafından kişisel verileriniz, KVK Kanunu’nun 4(2). maddesinde öngörülen ilkeler ışığında açık rıza temini suretiyle veya 5(2) ve 6(3) maddelerinde öngörülen durumların varlığı halinde, açık rıza temin edilmeksizin ve Kanunun 9. maddesindeki kurallara uymak kaydıyla, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul”) tarafından tespit edilecek yeterli korumaya sahip yabancı ülkeler ilan edildikten sonra, sadece bu ülkelerde yerleşik kişi ve kuruluşlara, yeterli korumanın bulunmadığı tespit ve ilan edilen ülkeler için ise, Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve ilgili aktarım açısından Kurul’un izninin temin edilebildiği hallerle sınırlı olmak kaydıyla aktarılabilecektir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla BTA Grubu Şirketlerimiz tarafından her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik kanallar vasıtasıyla, yukarıda yer verilen amaçlar doğrultusunda toplanmaktadır. Bu süreçte toplanan kişisel verileriniz, KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında, bu metnin (1) ve (2) numaralı maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel Veri Sahibi olarak KVK Kanunu’nun 11. maddesinde Sayılan Haklarınız

Veri sahibi olarak sizler, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Aydınlatma Metni’nde aşağıda düzenlenen yöntemlerle ilgili BTA Grubu Şirketlerinden birine iletmeniz durumunda ilgili şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, söz konusu Kurul tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. KVK Kanunu’nun 11. Maddesi uyarınca sahip olduğunuz haklar aşağıdaki gibidir;

KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle BTA Grubu Şirketlerine iletebilirsiniz. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, şu aşamada herhangi bir yöntem belirlemediği için, başvurunuzu, KVK Kanunu gereğince, yazılı olarak BTA Grubu Şirketlerimize iletmeniz gerekmektedir. Bu çerçevede yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVK Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; www.bta.com.tr adresindeki formu doldurarak, formun imzalı bir nüshasını Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali TAV Airport Hotel 34149 Yeşilköy/İstanbul adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya KVK Kanunu’nda belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilirsiniz.

İşbu Aydınlatma Beyanı 01.04.2018 tarihinde hazırlanmıştır. Beyan metninde herhangi bir değişiklik olması durumunda, işbu Aydınlatma Beyanının yürürlük tarihi ve içeriği güncellenecektir.

X

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin convallis nulla in mi lacinia malesuada. Nulla congue placerat quam vitae venenatis. Mauris cursus diam ac egestas facilisis. Suspendisse non interdum mauris, eu eleifend ligula. Phasellus consequat vitae mauris non egestas. Quisque vulputate, urna quis bibendum iaculis, ante neque posuere nisl, eget porttitor tellus elit in diam. Maecenas sed metus quam. Phasellus a erat eu lorem aliquet varius vel non lacus. Duis eget tincidunt eros. Nunc sem ipsum, hendrerit ut quam sed, molestie luctus arcu.

Maecenas ornare, dui dapibus tincidunt convallis, arcu arcu condimentum ipsum, ut laoreet tortor elit id quam. Sed rhoncus facilisis augue ac porttitor. Donec elementum consequat nisl, quis laoreet diam ullamcorper sit amet. Sed consequat imperdiet magna eget volutpat. Duis egestas feugiat velit cursus tempus. Aliquam aliquet leo a massa hendrerit imperdiet. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Praesent scelerisque erat quis venenatis ultrices. Mauris non fermentum diam. Nam rutrum eros tortor, id pulvinar risus scelerisque vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam et euismod ante. Donec in nulla semper, tristique ante sed, molestie lorem. Mauris odio enim, tincidunt sit amet sapien vel, porttitor dictum tortor. Donec pharetra orci at lectus iaculis gravida. Etiam tempor nulla a nunc maximus iaculis. Sed venenatis nulla sed dolor maximus venenatis.

Morbi elementum, nisi nec tincidunt sollicitudin, quam libero commodo tellus, quis euismod purus quam vel libero. Donec tempor at nisl et malesuada. Aenean tellus orci, dictum non lobortis vel, vehicula eget dui. Donec venenatis quam in tincidunt malesuada. Aenean justo tellus, mattis id sollicitudin id, egestas in sapien. Nullam sed urna a ante vestibulum sodales at id lorem. Donec rutrum tortor eu mauris porta, vitae volutpat erat venenatis. Curabitur condimentum sed massa in faucibus. Suspendisse justo neque, rutrum nec metus ut, mollis hendrerit erat. Mauris hendrerit vel est non vulputate. Morbi eget ligula ut arcu dictum ultricies fringilla in massa. Nunc quis tellus mauris. Morbi et metus sapien. Vestibulum ut purus a neque commodo vulputate. Vivamus scelerisque, lorem tempor luctus ornare, tellus ex egestas velit, id elementum libero massa vel purus. Maecenas congue arcu vel vestibulum ullamcorper.

Aliquam lobortis dignissim tortor eu placerat. Maecenas dictum sapien ut mattis porta. Suspendisse bibendum sollicitudin erat nec imperdiet. Sed auctor nulla ut lorem sodales blandit. Aliquam eu porta erat. Nam odio ex, aliquet sed elit at, ultricies convallis neque. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec in placerat lacus, et sagittis neque. Nunc vel lacinia neque.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin convallis nulla in mi lacinia malesuada. Nulla congue placerat quam vitae venenatis. Mauris cursus diam ac egestas facilisis. Suspendisse non interdum mauris, eu eleifend ligula. Phasellus consequat vitae mauris non egestas. Quisque vulputate, urna quis bibendum iaculis, ante neque posuere nisl, eget porttitor tellus elit in diam. Maecenas sed metus quam. Phasellus a erat eu lorem aliquet varius vel non lacus. Duis eget tincidunt eros. Nunc sem ipsum, hendrerit ut quam sed, molestie luctus arcu.

Maecenas ornare, dui dapibus tincidunt convallis, arcu arcu condimentum ipsum, ut laoreet tortor elit id quam. Sed rhoncus facilisis augue ac porttitor. Donec elementum consequat nisl, quis laoreet diam ullamcorper sit amet. Sed consequat imperdiet magna eget volutpat. Duis egestas feugiat velit cursus tempus. Aliquam aliquet leo a massa hendrerit imperdiet. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Praesent scelerisque erat quis venenatis ultrices. Mauris non fermentum diam. Nam rutrum eros tortor, id pulvinar risus scelerisque vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam et euismod ante. Donec in nulla semper, tristique ante sed, molestie lorem. Mauris odio enim, tincidunt sit amet sapien vel, porttitor dictum tortor. Donec pharetra orci at lectus iaculis gravida. Etiam tempor nulla a nunc maximus iaculis. Sed venenatis nulla sed dolor maximus venenatis.

Morbi elementum, nisi nec tincidunt sollicitudin, quam libero commodo tellus, quis euismod purus quam vel libero. Donec tempor at nisl et malesuada. Aenean tellus orci, dictum non lobortis vel, vehicula eget dui. Donec venenatis quam in tincidunt malesuada. Aenean justo tellus, mattis id sollicitudin id, egestas in sapien. Nullam sed urna a ante vestibulum sodales at id lorem. Donec rutrum tortor eu mauris porta, vitae volutpat erat venenatis. Curabitur condimentum sed massa in faucibus. Suspendisse justo neque, rutrum nec metus ut, mollis hendrerit erat. Mauris hendrerit vel est non vulputate. Morbi eget ligula ut arcu dictum ultricies fringilla in massa. Nunc quis tellus mauris. Morbi et metus sapien. Vestibulum ut purus a neque commodo vulputate. Vivamus scelerisque, lorem tempor luctus ornare, tellus ex egestas velit, id elementum libero massa vel purus. Maecenas congue arcu vel vestibulum ullamcorper.

Aliquam lobortis dignissim tortor eu placerat. Maecenas dictum sapien ut mattis porta. Suspendisse bibendum sollicitudin erat nec imperdiet. Sed auctor nulla ut lorem sodales blandit. Aliquam eu porta erat. Nam odio ex, aliquet sed elit at, ultricies convallis neque. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec in placerat lacus, et sagittis neque. Nunc vel lacinia neque.

Praesent scelerisque erat quis venenatis ultrices. Mauris non fermentum diam. Nam rutrum eros tortor, id pulvinar risus scelerisque vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam et euismod ante. Donec in nulla semper, tristique ante sed, molestie lorem. Mauris odio enim, tincidunt sit amet sapien vel, porttitor dictum tortor. Donec pharetra orci at lectus iaculis gravida. Etiam tempor nulla a nunc maximus iaculis. Sed venenatis nulla sed dolor maximus venenatis.

Morbi elementum, nisi nec tincidunt sollicitudin, quam libero commodo tellus, quis euismod purus quam vel libero. Donec tempor at nisl et malesuada. Aenean tellus orci, dictum non lobortis vel, vehicula eget dui. Donec venenatis quam in tincidunt malesuada. Aenean justo tellus, mattis id sollicitudin id, egestas in sapien. Nullam sed urna a ante vestibulum sodales at id lorem. Donec rutrum tortor eu mauris porta, vitae volutpat erat venenatis. Curabitur condimentum sed massa in faucibus. Suspendisse justo neque, rutrum nec metus ut, mollis hendrerit erat. Mauris hendrerit vel est non vulputate. Morbi eget ligula ut arcu dictum ultricies fringilla in massa. Nunc quis tellus mauris. Morbi et metus sapien. Vestibulum ut purus a neque commodo vulputate. Vivamus scelerisque, lorem tempor luctus ornare, tellus ex egestas velit, id elementum libero massa vel purus. Maecenas congue arcu vel vestibulum ullamcorper.

Aliquam lobortis dignissim tortor eu placerat. Maecenas dictum sapien ut mattis porta. Suspendisse bibendum sollicitudin erat nec imperdiet. Sed auctor nulla ut lorem sodales blandit. Aliquam eu porta erat. Nam odio ex, aliquet sed elit at, ultricies convallis neque. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec in placerat lacus, et sagittis neque. Nunc vel lacinia neque.