BTA HAVALİMANLARI YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ MÜŞTERİ KİŞİSEL VERİLERİNİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ AYDINLATMA METNİ

1. VERİ SORUMLUSU

Kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenmesine ilişkin konusunda detaylı bilgilere, [http://www.bta.com.tr/kvkk] internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

2. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde başta müşteri ilişkilerinin yönetimi ve kurumsal iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, talep ve şikayetlerinizin sonuçlandırılması, siparişlerin, sözleşme süreçlerinin ve hukuki taleplerin takibi, finans ve muhasebe operasyonlarının yürütülmesi, bilgi güvenliğine yönelik operasyonların ve bilgi teknolojileri altyapısının oluşturulması ve yönetimi, Şirketimiz tarafından işletilmekte olan yerleşkelerin fiziksel ve hukuki güvenliğinin sağlanması, hukuki, sözleşmesel ya da tabi olduğumuz iç ve dış prosedürlere ilişkin yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi; hukuken bağlayıcılığı olan ve yetkili resmi veya özel kurumlardan gelen taleplerin yanıtlandırılması, sunulan ürün ve hizmetlere yönelik değerlendirme, performans ölçümü ve analizlerin gerçekleştirilmesi amacıyla istatistiki ve benzeri çalışmaların yürütülmesi, çalışanlarımızın iş faaliyetlerinin denetimi ve açık rızanızın bulunması halinde kampanya ve yarışma faaliyetlerinin tasarlanması, kişiye özel pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, itibar yönetimine ve müşteri tecrübesine yönelik aktivitelerin tasarlanması ve pazarlama odaklı veri analitiği faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları olmak üzere aşağıda belirtilen amaçlar (“Amaçlar”) için işlenebilecektir:

• Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki ve teknik güvenliğinin temini faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası,
• Şirket tarafından ve/veya Şirketimiz nam ve hesabına sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve/veya icrası,
• Şirketimiz tarafından ve/veya Şirketimiz nam ve hesabına sunulan ürün ve/veya hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi,
• Şirketimiz tarafından yürütülen ticari ve/veya operasyonel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi,
• Şirketimizin ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve/veya icrası,
amaçlarıyla (“Amaçlar”) işlenebilecektir.

3. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILDIĞI TARAFLAR VE AKTARIM AMAÇLARI

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak Amaçlar’ın gerçekleştirilmesi doğrultusunda; http://www.tavhavalimanlari.com.tr/tr-TR/Pages/Sirketlerimiz.aspx adresinde listelenen grup şirketlerimiz başta olmak üzere iş ortaklarımıza, iştiraklerimize, tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve yetkili özel kişilere aktarılabilecektir.

4. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz Şirketimiz ile temas etmeniz halinde, Şirketimizin genel müdürlüğü, matbu ve çevrimiçi formlar, faks, posta, e-posta, telefon, iletişim merkezi, internet sitesi ve kurumsal sosyal medya kanalları vasıtasıyla elektronik ve/veya fiziki ortamdan toplanmaktadır. Ayrıca, kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde düzenlenen hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi, sözleşmenin kurulması ve ifası, meşru menfaat, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması ve bulunması halinde açık rızanızın alınması hukuki sebeplerine dayalı olarak toplanmaktadır.

5. KİŞİSEL VERİ SAHİBİ OLARAK KANUN’UN 11. MADDESİNDE SAYILAN HAKLARINIZ

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:
• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
• Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, [http://www.bta.com.tr/kvkk] adresinden ulaşabileceğiniz BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Anonim Şirketi Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

BTA HAVALİMANLARI YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ MÜŞTERİ AÇIK RIZA METNİ
VE ELEKTRONİK TİCARİ İLETİ ONAYI

BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Anonim Şirketi Müşteri Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Aydınlatma Metni’nde belirtilen kapsamda kişisel verilerimin, kampanya ve yarışma faaliyetlerinin tasarlanması, kişiye özel pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, itibar yönetimine ve müşteri tecrübesine yönelik aktivitelerin tasarlanması ve pazarlama odaklı veri analitiği faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmesini ve bu amaçlarla Şirketinizin yurt içindeki ve yurt dışındaki iş ortaklarına, iştiraklerine, tedarikçilerine, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere aktarılmasını; yine, Şirket tarafından aşağıda belirtilen iletişim bilgilerime, tanıtım, teklif, promosyon, anket, etkinlik gibi her türlü doğrudan ve dolaylı pazarlama faaliyetleri kapsamında ticari elektronik ileti gönderilmesini ve ticari ileti gönderiminin sağlanması için Şirketinizin hizmet aldığı tedarikçilerle paylaşılmasını kabul ediyorum.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

X

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin convallis nulla in mi lacinia malesuada. Nulla congue placerat quam vitae venenatis. Mauris cursus diam ac egestas facilisis. Suspendisse non interdum mauris, eu eleifend ligula. Phasellus consequat vitae mauris non egestas. Quisque vulputate, urna quis bibendum iaculis, ante neque posuere nisl, eget porttitor tellus elit in diam. Maecenas sed metus quam. Phasellus a erat eu lorem aliquet varius vel non lacus. Duis eget tincidunt eros. Nunc sem ipsum, hendrerit ut quam sed, molestie luctus arcu.

Maecenas ornare, dui dapibus tincidunt convallis, arcu arcu condimentum ipsum, ut laoreet tortor elit id quam. Sed rhoncus facilisis augue ac porttitor. Donec elementum consequat nisl, quis laoreet diam ullamcorper sit amet. Sed consequat imperdiet magna eget volutpat. Duis egestas feugiat velit cursus tempus. Aliquam aliquet leo a massa hendrerit imperdiet. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Praesent scelerisque erat quis venenatis ultrices. Mauris non fermentum diam. Nam rutrum eros tortor, id pulvinar risus scelerisque vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam et euismod ante. Donec in nulla semper, tristique ante sed, molestie lorem. Mauris odio enim, tincidunt sit amet sapien vel, porttitor dictum tortor. Donec pharetra orci at lectus iaculis gravida. Etiam tempor nulla a nunc maximus iaculis. Sed venenatis nulla sed dolor maximus venenatis.

Morbi elementum, nisi nec tincidunt sollicitudin, quam libero commodo tellus, quis euismod purus quam vel libero. Donec tempor at nisl et malesuada. Aenean tellus orci, dictum non lobortis vel, vehicula eget dui. Donec venenatis quam in tincidunt malesuada. Aenean justo tellus, mattis id sollicitudin id, egestas in sapien. Nullam sed urna a ante vestibulum sodales at id lorem. Donec rutrum tortor eu mauris porta, vitae volutpat erat venenatis. Curabitur condimentum sed massa in faucibus. Suspendisse justo neque, rutrum nec metus ut, mollis hendrerit erat. Mauris hendrerit vel est non vulputate. Morbi eget ligula ut arcu dictum ultricies fringilla in massa. Nunc quis tellus mauris. Morbi et metus sapien. Vestibulum ut purus a neque commodo vulputate. Vivamus scelerisque, lorem tempor luctus ornare, tellus ex egestas velit, id elementum libero massa vel purus. Maecenas congue arcu vel vestibulum ullamcorper.

Aliquam lobortis dignissim tortor eu placerat. Maecenas dictum sapien ut mattis porta. Suspendisse bibendum sollicitudin erat nec imperdiet. Sed auctor nulla ut lorem sodales blandit. Aliquam eu porta erat. Nam odio ex, aliquet sed elit at, ultricies convallis neque. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec in placerat lacus, et sagittis neque. Nunc vel lacinia neque.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin convallis nulla in mi lacinia malesuada. Nulla congue placerat quam vitae venenatis. Mauris cursus diam ac egestas facilisis. Suspendisse non interdum mauris, eu eleifend ligula. Phasellus consequat vitae mauris non egestas. Quisque vulputate, urna quis bibendum iaculis, ante neque posuere nisl, eget porttitor tellus elit in diam. Maecenas sed metus quam. Phasellus a erat eu lorem aliquet varius vel non lacus. Duis eget tincidunt eros. Nunc sem ipsum, hendrerit ut quam sed, molestie luctus arcu.

Maecenas ornare, dui dapibus tincidunt convallis, arcu arcu condimentum ipsum, ut laoreet tortor elit id quam. Sed rhoncus facilisis augue ac porttitor. Donec elementum consequat nisl, quis laoreet diam ullamcorper sit amet. Sed consequat imperdiet magna eget volutpat. Duis egestas feugiat velit cursus tempus. Aliquam aliquet leo a massa hendrerit imperdiet. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Praesent scelerisque erat quis venenatis ultrices. Mauris non fermentum diam. Nam rutrum eros tortor, id pulvinar risus scelerisque vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam et euismod ante. Donec in nulla semper, tristique ante sed, molestie lorem. Mauris odio enim, tincidunt sit amet sapien vel, porttitor dictum tortor. Donec pharetra orci at lectus iaculis gravida. Etiam tempor nulla a nunc maximus iaculis. Sed venenatis nulla sed dolor maximus venenatis.

Morbi elementum, nisi nec tincidunt sollicitudin, quam libero commodo tellus, quis euismod purus quam vel libero. Donec tempor at nisl et malesuada. Aenean tellus orci, dictum non lobortis vel, vehicula eget dui. Donec venenatis quam in tincidunt malesuada. Aenean justo tellus, mattis id sollicitudin id, egestas in sapien. Nullam sed urna a ante vestibulum sodales at id lorem. Donec rutrum tortor eu mauris porta, vitae volutpat erat venenatis. Curabitur condimentum sed massa in faucibus. Suspendisse justo neque, rutrum nec metus ut, mollis hendrerit erat. Mauris hendrerit vel est non vulputate. Morbi eget ligula ut arcu dictum ultricies fringilla in massa. Nunc quis tellus mauris. Morbi et metus sapien. Vestibulum ut purus a neque commodo vulputate. Vivamus scelerisque, lorem tempor luctus ornare, tellus ex egestas velit, id elementum libero massa vel purus. Maecenas congue arcu vel vestibulum ullamcorper.

Aliquam lobortis dignissim tortor eu placerat. Maecenas dictum sapien ut mattis porta. Suspendisse bibendum sollicitudin erat nec imperdiet. Sed auctor nulla ut lorem sodales blandit. Aliquam eu porta erat. Nam odio ex, aliquet sed elit at, ultricies convallis neque. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec in placerat lacus, et sagittis neque. Nunc vel lacinia neque.

Praesent scelerisque erat quis venenatis ultrices. Mauris non fermentum diam. Nam rutrum eros tortor, id pulvinar risus scelerisque vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam et euismod ante. Donec in nulla semper, tristique ante sed, molestie lorem. Mauris odio enim, tincidunt sit amet sapien vel, porttitor dictum tortor. Donec pharetra orci at lectus iaculis gravida. Etiam tempor nulla a nunc maximus iaculis. Sed venenatis nulla sed dolor maximus venenatis.

Morbi elementum, nisi nec tincidunt sollicitudin, quam libero commodo tellus, quis euismod purus quam vel libero. Donec tempor at nisl et malesuada. Aenean tellus orci, dictum non lobortis vel, vehicula eget dui. Donec venenatis quam in tincidunt malesuada. Aenean justo tellus, mattis id sollicitudin id, egestas in sapien. Nullam sed urna a ante vestibulum sodales at id lorem. Donec rutrum tortor eu mauris porta, vitae volutpat erat venenatis. Curabitur condimentum sed massa in faucibus. Suspendisse justo neque, rutrum nec metus ut, mollis hendrerit erat. Mauris hendrerit vel est non vulputate. Morbi eget ligula ut arcu dictum ultricies fringilla in massa. Nunc quis tellus mauris. Morbi et metus sapien. Vestibulum ut purus a neque commodo vulputate. Vivamus scelerisque, lorem tempor luctus ornare, tellus ex egestas velit, id elementum libero massa vel purus. Maecenas congue arcu vel vestibulum ullamcorper.

Aliquam lobortis dignissim tortor eu placerat. Maecenas dictum sapien ut mattis porta. Suspendisse bibendum sollicitudin erat nec imperdiet. Sed auctor nulla ut lorem sodales blandit. Aliquam eu porta erat. Nam odio ex, aliquet sed elit at, ultricies convallis neque. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec in placerat lacus, et sagittis neque. Nunc vel lacinia neque.